Taito-käsityökoulu Kässä - Käsityön ystäville

 

Taito-käsityökoulu Kässä on iloisen tekemisen ja onnistumisen paikka. Kässä-käsityökoulun opetus on lapsille ja nuorille tarkoitettua taiteen perusopetuksen mukaista, tavoitteellista kädentaitojen opetusta. Käsityökoulussa opitaan käsityön tekemisen vaiheita suunnittelusta valmistukseen ja arviointiin tutustumalla käsityötekniikoihin, -perinteeseen ja materiaaleihin. Opetusta järjestetään myös aikuisille.

 

Lapset askartelevat ohjauksen alla

 

Kässä järjestää yleisen oppimäärän (500 tuntia) mukaista käsityön taiteen perusopetusta. Opetus voidaan lukea hyväksi myöhemmin ammatillisissa opinnoissa. Opetuksen keskeinen sisältö on käsillä tekeminen, tuotteiden suunnittelu ja valmistus. Tavoitteena on oppia ymmärtämään tekstiili-, esine- ja ympäristökulttuuria, kulttuurien erilaisuutta ja kestävän kehityksen periaatteita.

Käsityötaito kehittyy vähitellen onnistumisten ja kasvun myötä. Opetus on lapsille ja nuorille tasolta toiselle etenevää, koulu kestää noin kuusi vuotta.

Lukukausi alkaa syksyllä ja jatkuu kevääseen. Lukukausimaksu kässäkoulussa on 75 € tai 105 €/lukukausi. Lisäksi oppilaat maksavat käyttämänsä tarvikkeet (n. 45-55 €/lukukausi). Käsityökoulujen alkamisajat löydät Kädentaitokurssit-kohdassa, josta voi myös ilmoittautua mukaan. Voit ottaa lisäksi yhteyttä Taitokeskus Joensuuhun.

Aikuisten opetukseen voivat osallistua yli 18-vuotiaat. Aikuisten ryhmässä tavoitteena on oppia erilaisia käsitöitä ja tekniikoita oivaltamisen, vuorovaikutuksen sekä kokeilevan ja kyseenalaistavan työskentelyn avulla. Lukukausimaksu on 155 €, materiaalit maksetaan erikseen käytön mukaan. Aikuisilla on lukuvuodessa kahdeksan 3,5 tunnin kokoontumiskertaa. Ilmoittautumaan pääset Kädentaitokurssit-kohdasta tai voit ottaa myös yhteyttä Taitokeskus Joensuuhun.

 

Taito-käsityökoulu Kässä
Taitokeskus Joensuu
Koskikatu 1, Taitokortteli
80100 JOENSUU
Puh. 050 315 6946
joensuu(at)taitopohjoiskarjala.fi

 

Mitä on taiteen perusopetus?


Taiteen perusopetus tukee ja laajentaa taidekasvatusta. Se sijoittuu taidekasvatusjärjestelmässämme yleissivistävän perusopetuksen ja taiteen ammatillisen ja korkea-asteen koulutuksen välimaastoon.

Käsityö on taidekasvatuksen osa-alueena luovaan ongelmanratkaisuun perustuvaa toimintaa. Käsityökoulut toteuttavat taiteen perusopetuksen mukaista taidekasvatusta. Koulujen opettajat ovat käsi- ja taideteollisuusalan koulutuksen saaneita ammattilaisia. Opiskelu käsityökoulussa on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää.

Opetusta ohjaa opetussuunnitelma, joka noudattaa opetushallituksen antamia valtakunnallisia opetussuunnitelman perusteita. Taito Pohjois-Karjalan käsityökouluissa opetus on yleisen oppimäärän mukaista. Opiskelusta saa todistuksen, jota voi hyödyntää myöhemmin opinnoissa ja työssä. Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opinnot ovat yhteensä 500 tuntia, noin 6 vuotta. Oppitunteja on lukuvuodessa 60-90. Opinnot koostuvat perus- ja teemaopinnoista.

 

Lapset askartelevat savella

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0