Taito Pohjois-Karjala ry

 

Taito Pohjois-Karjala ry:n visiona on olla vahva pohjoiskarjalainen kulttuuritoimija, joka tekee työtä käsityön ja käsityöyrittäjyyden profiilin ja imagon nostamiseksi. Yhdistyksen tehtävänä on olla linkki menneisyyden ja tulevaisuuden välillä. Yhdistys säilyttää vanhoja työtapoja ja perinteitä sellaisenaan, mutta myös kehittää uutta, vahvaa 2000-luvun käsityöperinnettä sen rinnalla. Taito Pohjois-Karjala ry kuuluu käsi- ja taideteollisuus- järjestöön, joka on valtakunnallinen kaksikielinen käsi- ja taideteollisuusalan palvelujärjestö Taito Group.

 

 

Yhdistyksen säännöt

Taito Pohjois-Karjala ry:n säännöt löydät täältä: Säännöt


Hallitus

Taito Pohjois-Karjalan hallitus vuodelle 2021: Hallituksen jäsenet


Vuosikertomus

Täältä pääset lukemaan Taito Pohjois-Karjalan vuosikertomuksen: Vuosikertomus 2020


Hankkeet

 

Matkalla kädentaitojen elämykseen-hanke

Matkalla kädentaitojen elämykseen -hankkeen tavoitteena on kehittää konsepti, jota käyttämällä pystytään tuotteistamaan kulttuurimatkailuun sopivia tuotepaketteja sekä löytämään juuri näiden matkailutuotteiden asiakasryhmät.

Hankkeen toimijoiden (Taito Pohjois-Karjala ry ja Pohjois-Karjalan matkailutoimijat sekä käsityöalan yrittäjät) päämääränä on paketoida sekä tarjota laadukkaita elämyksiä matkailijoille. Kiinnostavia matkailupaketteja, jotka ylittävät asiakkaan odotukset.

Nämä paketit voivat koostua muun muassa kädentaitopalveluista, näyttely- ja tapahtumatarjonnasta. Lisäksi kahvila- ja ravintolapalveluista pohjoiskarjalaisissa matkailukohteissa ja -yrityksissä sekä Taitokorttelissa ja muissa Taito Pohjois-Karjalan toimipisteissä.

Esite Matkalla kädentaitojen elämykseen hankkeen aikana syntyneistä matkailupalvelutuotteista.

 

Home Crafts -hanke

Hankkeen tavoitteena oli luoda käsityönä valmistettujen sisustustuotteiden brändi.

Hankkeessa verkostoiduttiin paikallisten käsityöyritysten kanssa ja kehitettiin mallisto, jota paikalliset käsityöyritykset valmistavat ja jonka jakelusta ja markkinoinnista Taito Pohjois-Karjala vastaa.

Hankkeen erityinen painopiste oli käsityön säilyminen maaseudun elinkeinona ja lähituotannon tukeminen.

Loppuraportti, Homecrafts-hanke

 

Taitobussi-hanke

Taitobussi-hankkeen tavoitteena oli lisätä käsityön harrastamisen mahdollisuuksia Pohjois-Karjalan alueella.

Yhdistys käynnisti huhtikuussa 2010 Taitobussi - kiertävä käsityöneuvonta, hyvinvointia ja tekemistä maaseudulle - hankkeen, jossa tuodaan käsityön harrastusmahdollisuudet mahdollisimman lähelle asiakasta.

Tutustu Taitobussi -hankkeeseen


Taito Group


Taitoliitto hoitaa järjestön yhteisiä asioita, toimialan kehittämistä ja viestintää sekä kotimaisia ja kansainvälisiä yhteyksiä. Taitoliitto toimii myös käsityökulttuurin puolestapuhujana ja asiantuntijana.

Voit lukea lisää Taitoliitosta, Taitoyhdistyksistä, Taitojärjestöstä ja meidän monipuolisesta toiminnasta osoitteesta:

www.taito.fi

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit edullisesti käyttöösi!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0