Näyttelyt

 

Taitokorttelin Kesä Aittanäyttelyt 2022

 

Kuva1.png

 

TUULEN TYTTÄREN TEKEMÄ

27.6. - 27.8. 2022 Taito Pohjois-Karjala Joensuu

TUULEN TYTTÄREN TEKEMÄ – näyttely ilmentää suomalaisen luonnon esteettisiä ja kulttuurisia arvoja. Korostan ennen kaikkea omakohtaisen kokemisen ja havainnoinnin merkitystä kaiken perustana. Teoksillani kunnioitan esivanhempiemme elämän moniulotteisia luontoyhteyksiä ja samalla haluan tuoda esille luontoympäristön merkityksen myös nykyihmisen hyvinvoinnille.

Luonto tarjoaa vuoden- ja vuorokaudenaikojen mukaan muuttuvan, lukemattomista sävyistä koostuvan väripaletin. Monenkirjavat höyhenet ja sulat edustavat itselleni maalauksellisia pensselinvetoja. Materiaalin pinnan rakenne, materiaalin tuntu tai aistimus - tuoksu tai yhteys johonkin ideaan on innostavaa. Lepän kävyt voivat olla pisteitä, rytmi ilmenee kävyn suomujen järjestyksessä, viivaa ja liikettä edustaa vaikkapa tuulessa huojuva rannan kaislikko.

Luonnossa kaikki on järjestäytynyt ihmeellisesti, tarkoituksen-mukaisella tavalla. Työni ovat näiden luontoelementtien uudelleenjärjestelyä ja samalla lapsuudessa omaksutun luontoherkkyyden vaalimista. Saan metsältä paljon. Työskentelyni on metsäretkellä oloa – löytämistä, tuntemista, syvää ja hiljaista metsän ilmapiirin välittämistä edelleen. Kunnioitan materiaalia omana itsenään. Käytän teoksissani luonnon kiertokulussa jo elinkaarensa lopussa olevia materiaaleja. Kerään kuivuneita kukkia ja lehtiä, siemenensä varistaneita käpyjä, lintujen pudottamia sulkia tai rannalle huuhtoutuneita ruotoja. Aidot, hauraat ja herkät materiaalit töistäni katoavat joskus jälleen osaksi luontoa, alustaksi uuden kasvulle.

Eeva Kontturi.jpg

Eeva Kontturi, TaM, Tekstiilimuotoilun lehtori, Eräopas 

 

Perinteen Lumo

Taiteen ja kulttuurin tutkija Leena Jääskeläinen on koonut ja rakentanut aitta no: 4 upean kokoelman, joka kertoo Karjalaisesta elämästä; fereseistä ja sarafaaneista. Leena opastaa myös pyynnöstä ryhmiä syvemmälle sarafaanien saloihin. Yhteydenotot leena.jaask@gmail.com

Juliste_Leena Jääskeläinen__pienempi.jpg

 

Yksityiskohta sarafaanissa

10269238_696881070368191_2157657602569174890_o.jpg

 

 

 

Taitokorttelissa voit tutustua monipuolisiin näyttelyihin ympäri vuoden. Mustosen talossa, Taitokorttelin käytävägalleriassa sekä Kauppaneuvoksen Kahvilan tiloissa on vaihtuvia näyttelyitä, joissa esitellään muun muassa käsityöperinnettä, kuvataidetta ja valokuvia. 

 

 

ANNAN KAMMARISSA ANNA BAMFORDIN TARINAA 24.3. - 31.8.2022

Kauppaneuvoksen Kahvilassa, Annan kammarissa, on kuvia Mustosen suvusta. Näyttely juhlistaa kauppaneuvos Mustosen tyttärestä Anna Bamfordista kertovaa kirjaa. Se julkistettiin 24. maaliskuuta 2022.

Annan Albumi - Kauppaneuvos Mustosen tyttären tarina kertoo suvun vaiheista  juuri Annan näkökulmasta. Joensuulainen Sirpa Sulopuisto on kääntänyt Annan englanniksi ja ruotsiksi kirjoittamat muistelmat suomeksi. Mukana on runsaasti kuvia. Kirjasta voit lukea tarkemmin täältä

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit edullisesti käyttöösi!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0