Näyttelyt

 

Taitokorttelissa voit tutustua monipuolisiin näyttelyihin ympäri vuoden. Galleria Mustosessa Taitokorttelin keltaisessa Mustosen talossa on vaihtuvia näyttelyitä, joissa esitellään muun muassa käsityöperinnettä, kuvataidetta ja valokuvia. 

 

Näyttelyjuliste, jossa on kuvia vintage-tyylisissä asuissa olevista naisista

 

I got all my sisters with me – Pin Up Siskot ry:n valokuvanäyttely

 

Pin up siskot ry:n tuottamassa valokuvanäyttelyssä "I got all my sisters with me" pääset sukeltamaan värikkääseen, sisarellisuutta hehkuvaan vintage-tunnelmaan. Näyttely on esillä Taitokorttelin Mustosen talossa 28.6.2025 saakka. 

Pin Up Siskojen ja kuvaajaveljien yhteistyönä valmistunut valokuvanäyttely vie katsojansa ainutlaatuiselle matkalle kiehtovaan pin upin maailmaan. Hurmaava näyttely on kuin takavuosien ystäväkirja; tuttu ja lempeän leikkimielinen, kenties hiukan salaisuuksiakin paljastava. 

Perinteisesti pin up naiset ja jenkkiautot ovat muodostaneet erottamattoman kaksikon, mikä on nähtävissä myös tässä näyttelyssä. Klassikoille onkin annettu runsaasti tilaa. Kamera on atavoittanut oivallisesti menneiden vuosikymmenten nostalgista tunnelmaa, häivähdyksen vintagen viehkeyttä ja aimo annoksen Itä-Suomalaista iloa. 

Näyttely piirtää kauniilla tavalla kuvaa aikuisten naisten ystävyydestä, yhteisöllisyydesta - sisarellisuudesta. Juuri siitä tämän päivän pin up-kulttuurissa parhaimmillaan on kysymys. Siitä ihanat Pin Up Siskot tunnetaan!

Valokuvaajat Kari Järviluoto, Ilkka Karppanen, Sami Niemeläinen ja Tarmo Sotikov ovat taidokkaasti ikuistaneet pin upin harrastajat vaihtelevissa ja vaativissa olosuhteissa. 

Tervetuloa kurkistamaan ystäväkirjan salatuille sivuille!

 

Nainen vaalealla taustalla kansallispuku yllään

 

Joensuun Kalevalaiset naiset ry:n Karjalaisia kansallispukuja-näyttely

 

Tervetuloa Joensuun Kalevalaiset naiset ry:n kokoamaan ja tuottamaan Karjalaisia kansallispukuja -näyttelyyn. Näyttely on avoinna 31.7. saakka Taitokorttelin Mustosen talossa. 

Näyttelyllä yhdistys haluaa tuoda esille kansanomaisen pukukulttuurin ja kansallispukujen kestävyyttä: mallit on suunniteltu kansan kauniiksi ja hyviksi kokemista väreistä ja malleista ja ne pohjautuvat tietyn alueen kulttuuriin ja perinteeseen. Pukujen materiaalina on käytetty kestävää villaa, pellavaa ja muita luonnonläheisiä materiaaleja.

Kansallisromanttisen virtauksen myötä 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä kansatieteilijät ja taiteilijatkin osallistuivat pukumallien kehittämiseen. Tunnettuja pukumallien muokkaajia olivat U.T.Sirelius, Tyyni Vahter ja Theodor Schvindt. Kiinnostus kansan- ja kansallispukuihin on viime vuosina lisääntynyt, ja puvut kiinnostavat myös nuoria. 

Joensuun Kalevalaiset Naiset ry on kulttuuri- ja perinneyhdistys, joka järjestää vuosittain kaikille avoimia tilaisuuksia, muun muassa Miihkali Arhippaisen patsaan kukituksen Ilosaaressa, kesäisiä kansanmusiikkihetkiä Taitokorttelin pihapiirissä, syksyisen Kekrin, kansan- ja kansallispukujen tuuletteluja sekä kirjallisuus- ja musiikkiohjelmia. Yhdistyksellä on 80 jäsentä. Vuonna 2025 Kalevalaisten Naisten Liitto täyttää  90 vuotta, Kalevala 190 vuotta ja Kanteletar 185 vuotta  Juhlavuoden teemana on Louhen metsä. Tavoitteena on selvittää Kalevalan luontokäsitystä ja tuoda kalevalainen luontosuhde nykypäivään ja nostaa se osaksi tulevaisuusperintöä ja lisätä jäsenten tietoisuutta ja ymmärrystä metsien merkityksestä ihmisten hyvinvointiin. Joensuun yhdistys osallistuu Kalevalaisten Naisten Liiton toteuttamaan Ilmastoitkuun Eduskuntatalon portailla.

Lisätietoja: puheenjohtaja Lea Lihavainen puh 040 722 3297 tai leaslihav@gmail.com 

Lämpimästi tervetuloa!

 

Annan kammarissa Anna Bamfordin tarinaa (24.3.2022 alkaen)

 

Anna Bamfordin lapset mustavalkokuvassa: Erna, Winifred (Winnie), William (Willie), Eunice, Edwin (Teddie), Edgar

 

Kauppaneuvoksen Kahvilassa, Annan kammarissa, on kuvia Mustosen suvusta. Näyttely juhlistaa kauppaneuvos Mustosen tyttärestä Anna Bamfordista kertovaa kirjaa. Se julkistettiin 24. maaliskuuta 2022.

Annan Albumi - Kauppaneuvos Mustosen tyttären tarina kertoo suvun vaiheista  juuri Annan näkökulmasta. Joensuulainen Sirpa Sulopuisto on kääntänyt Annan englanniksi ja ruotsiksi kirjoittamat muistelmat suomeksi. Mukana on runsaasti kuvia. Kirjasta voit lukea tarkemmin täältä

 

Sirpa Sulopuiston Anna Bamfordin tarina - elämänkerran etukansi.

 

Taitokorttelista poistuneita näyttelyitä

 

Tutustu tästä Taitokorttelin menneisiin näyttelyihin.

 

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0