Näyttelyt

 

Taitokorttelissa voit tutustua monipuolisiin näyttelyihin ympäri vuoden. Mustosen talossa, Taitokorttelin Käytävägalleriassa sekä Kauppaneuvoksen Kahvilan tiloissa on vaihtuvia näyttelyitä, joissa esitellään muun muassa käsityöperinnettä, kuvataidetta ja valokuvia. 

 

Tulossa elokuussa: taiteilija Pena Pennan teoksia (4.-30.8.2023)

Säästin – maalasin ITE -näyttely esittelee taiteilija Pena Pennan viimeaikaista tuotantoa. Taiteilija itse on nimennyt taidesuunnan penalismiksi. Tyylisuunta tuo mieleen piirteitä primitiivisestä taiteesta, kalliomaaluksista, 1900-luvun alkupuolen modernismista, kirkkojen lasimaaluksista ja pop-taiteesta. Esillä on akvarelli, acryyli- ja sekatekniikalla tehtyjä maalauksia, kiviä ja puuesineitä. Kuvat heijastavat myös taiteilijan liikkuvaa elämäntapaa ja erilaisten eurooppalaisten ympäristöjen vaikutusta hänen taiteeseensa.

SÄÄSTIN – MAALASIN ITE

Kaikki ei mennyt pieleen.

Penalisti Pena Penna

4.-30.8.2023

Joensuu, Taitokortteli, Mustosen talo

 

 

Annan kammarissa Anna Bamfordin tarinaa (24.3.2022 alkaen)

 

 

Kauppaneuvoksen Kahvilassa, Annan kammarissa, on kuvia Mustosen suvusta. Näyttely juhlistaa kauppaneuvos Mustosen tyttärestä Anna Bamfordista kertovaa kirjaa. Se julkistettiin 24. maaliskuuta 2022.

Annan Albumi - Kauppaneuvos Mustosen tyttären tarina kertoo suvun vaiheista  juuri Annan näkökulmasta. Joensuulainen Sirpa Sulopuisto on kääntänyt Annan englanniksi ja ruotsiksi kirjoittamat muistelmat suomeksi. Mukana on runsaasti kuvia. Kirjasta voit lukea tarkemmin täältä

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit edullisesti käyttöösi!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0