Näyttelyt

 

Taitokorttelissa voit tutustua monipuolisiin näyttelyihin ympäri vuoden. Mustosen talon Käytävägalleriassa sekä Kauppaneuvoksen kahvilan tiloissa on vaihtuvia näyttelyitä, joissa esitellään muun muassa käsityöperinnettä, kuvataidetta ja valokuvia. 

 

Annukka Tiitisen näyttely Lapsuuden joulu tuo mieleen joulumuistoja vuosikymmenten takaa

 

Tervetuloa Lapsuuden joulu -näyttelyyn, jossa pääset astumaan ajassa taaksepäin joulun nostalgiseen ja tunnelmalliseen maailmaan. Näyttelyssä klassiset, jouluidylliä henkivät joulukoristeet heräävät eloon, ja jokaisella niistä on oma tarinansa menneiltä vuosilta. Vanhan ajan lämpö, kauneus ja perinteet vievät sinut suoraan lapsuuden joulun ihmeellisiin hetkiin – aikaan, jolloin kaikki oli yksinkertaista ja ihmeellistä.

Näyttelyssä pääset uppoutumaan joulun lumoon monipuolisen ja rakkaudella kootun kokoelman kautta. Esillä olevat joulukoristeet- ja esineet ovat osa Annukka Tiitisen henkilökohtaista kokoelmaa. Jokainen yksityiskohta henkii joulun perinteitä ja herättää mieleen unohtumattomia muistoja ja tarinoita.

Näyttely on avoinna Taitokorttelin käytävägalleriassa 4.1.2025 saakka. Lapsuuden joulun myötä sinulla on täydellinen tilaisuus virittäytyä joulutunnelmaan ja löytää inspiraatiota omaan jouluun – ehkä jopa poimia mukaan ripaus menneiden vuosien taikaa ja lämmintä joulumieltä.

Lapsuuden joulu -näyttely ihastuttaa niin pieniä kuin suuriakin kävijöitä, ja tarjoaa ikimuistoisen kokemuksen vaikka koko perheelle. Ota läheisesi mukaan ja tulkaa nauttimaan yhteisestä matkasta jouluperinteiden äärelle.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Näyttelyjuliste Lapsuuden joulu -näyttelyyn. Julisteen taustalla vanhanaikainen kuvitus, jossa lapset leikkivät lumessa. Näyttelyn nimi punaisella taustalla, ja alhaalla tiedot aukioloajoista ja näyttelyn sijainnista.

"Lapsuuden joulu -näyttelyyn olen koonnut niitä asioita, jotka tuovat itselleni -ja toivottavasti myös muille- iloa ja joulumieltä, ehkäpä muistoja omasta lapsuuden joulusta.

Näyttelyn esineet ovat omasta lapsuuskodistani, edesmenneiltä sukulaisilta ja ystäviltä. On myös paljon omaan kotiin ostettua, suurin osa kirpputoreilta useamman vuosikymmenen aikana.

Rauhallista ja riemullista joulun aikaa!"

- Annukka Tiitinen

 

Veistosnäyttelyitä Taitokorttelin aittarakennuksessa 4.1.2025 saakka

 

Taitokorttelin punaisesta aittarakennuksesta löydät nyt kaksi upeaa veistosnäyttelyä!

Markku Leppäsen moottorisahaveistosnäyttelystä löydät nyt komeat karhuaiheiset teokset. Moottorisahaveistoksia voit myös ostaa omaksesi Taitokorttelin tiilitalossa sijaitsevan Taito Shopin kautta.

Samassa näyttelytilassa pääset ihailemaan myös vuosien 2022 & 2023 Juuan kivenveistofestivaalien jyhkeitä teoksia.

Sekä Markku Leppäsen töitä, että moottorisahaveistoksia voit ostaa myös suoraan taiteilijoilta itseltään paikan päällä Taitokorttelin joulu -tapahtuman yhteydessä tapahtuman aukioloaikoina. 

Veistosnäyttelyt ovat esillä aitassa Taitokorttelin aukioloaikoina 4.1.2025 saakka. Tervetuloa!

Näyttelyjuliste, jossa on kuva karhua esittävästä puisesta moottorisahaveistoksesta ja näyttelyn nimi Karhuja, lintuja ja rakkautta sekä aukioloajat. Juuan kiviveistofestivaalien teoksien näyttelyjuliste, jossa on kuva kiviveistoksesta ja näyttelyn aukioloajat.

Leena Jääskeläisen perinteisten karjalaisten kansanpukujen näyttely Taitokorttelissa 3.4.-31.5.2024

 

Tervetuloa ihastelemaan karjalaisia perinneasuja Leena Jääskeläisen 70-vuotisjuhlanäyttelyyn!

Vuosikymmeniä karjalaisia kansanpukuja tutkinut taiteentutkija Leena Jääskeläinen lumoaa perinteisten menetelmien mukaan ommelluilla sarafaaneilla, fereseillä ja muilla kansanpuvuilla juhlanäyttelyssään Taitokorttelin käytävägalleriassa. Näyttelyä täydentävät Leenan ympäri Karjalaa tutkimusmatkoilla tekemät työpiirrokset sekä asusteet. Näyttely on esillä 3.4.-31.5.2024.

Jääskeläisen kiinnostus perinteiseen karjalaiseen pukeutumiseen alkoi jo 17-vuotiaana hänen aloittaessaan työt Kizhi-saaren museossa. Pietarin taideakatemiasta valmistumisensa jälkeen, hän toimi Kizhi-museossa tutkijana aiheenaan Karjalan eri kansojen talonpoikaisväestön perinteinen vaatetus keskiajalta 1800-luvun loppuun. Tutkimusretkillään ympäri Karjalaa Jääskeläinen keräsi pukuihin liittyvää materiaalia, tarinoita ja esineistöä. Hän teki kymmeniä haastatteluja karjalaisesta vanhanajan elämästä ja kulttuurista, ja tutkimustyö jatkuu edelleen esimerkiksi haastatteluissa, arkistoissa ja kirjallisuudessa.

 

Perinteen Lumo - karjalaisten perinneasujen näyttely Taitokorttelin Käytävägalleriassa 3.4.-31.5.

 

Perinteisen karjalaisen puvun voit valmistaa myös itse! Leena Jääskeläisen Helmipihlaja -kammarissa Taitokorttelin Mustosen talossa tarjolla on idyllisen ja lämpimän tunnelman ja juttuseuran lisäksi lyhytkursseja esimerkiksi pukujen ja asusteiden tekemiseen, ja tietoa pukujen historiasta.

Karjalaiseen pukuperinteeseen kuului, että vaatteet tehtiin rakkaudella ja ne kulkivat lahjoituksina sukupolvelta toiselle. Karjalaiset kansanpuvut tuovatkin esille historiallisen arvonsa ja kauneutensa lisäksi myös upeaa viestiä vaatteiden kestävästä ja arvostavasta käyttämisestä! Jokainen omin käsin ommeltu, perinteeseen pohjautuva puku on ainutlaatuinen. Koska perinteisten materiaalien saaminen on hyvin hankalaa, tekijästä itsestään ja omasta mausta riippuu se, millainen kangas koetaan pukuun parhaiten sopivaksi.

Näyttelyn avajaispäivänä 3.4. klo 13-16 tarjolla on myös tunnelmallinen karamellikahvihetki Helmipihlaja -kammarissa.

Tervetuloa tutustumaan vastustamattoman hurmaavaan pukuperinteeseen!

 

Annan kammarissa Anna Bamfordin tarinaa (24.3.2022 alkaen)

 

Anna Bamfordin lapset mustavalkokuvassa: Erna, Winifred (Winnie), William (Willie), Eunice, Edwin (Teddie), Edgar

 

Kauppaneuvoksen Kahvilassa, Annan kammarissa, on kuvia Mustosen suvusta. Näyttely juhlistaa kauppaneuvos Mustosen tyttärestä Anna Bamfordista kertovaa kirjaa. Se julkistettiin 24. maaliskuuta 2022.

Annan Albumi - Kauppaneuvos Mustosen tyttären tarina kertoo suvun vaiheista  juuri Annan näkökulmasta. Joensuulainen Sirpa Sulopuisto on kääntänyt Annan englanniksi ja ruotsiksi kirjoittamat muistelmat suomeksi. Mukana on runsaasti kuvia. Kirjasta voit lukea tarkemmin täältä

 

Sirpa Sulopuiston Anna Bamfordin tarina - elämänkerran etukansi.

 

Taitokorttelista poistuneita näyttelyitä

 

Tutustu tästä Taitokorttelin menneisiin näyttelyihin.

 

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0