Kurssit

 

Järjestämme monenlaisia kädentaitokursseja kaikissa taitokeskuksissamme. Kurssit ovat kaikille avoimia ja täynnä tekemisen iloa, hyvää seuraa ja arjesta irtautumista. Järjestämme kursseja sekä fyysisesti paikan päällä että verkossa. Kurssikohtaisen infon löydät klikkaamalla kurssi-ilmoitusta. Osa kursseistamme toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa. Kurssikohtaiset infon löydät verkkokaupan puolelta.

 

 

Kursseille voit ilmoittautua verkkokaupassa, sähköpostitse, puhelimitse tai käymällä Taitokeskuksessa. Ilmoittauduthan kursseille viimeistään viikko ennen kurssipäivää, ilmoittautuminen on sitova. Jos et pääse kurssille, voit perua maksutta ilmoittautumisen kaksi päivää ennen kurssia. Maksuvälineenä käyvät verkkokaupan kaikki maksutavat sekä Edenred-virike, ePassi, Tyky+ ja Smartum.

Taito Pohjois-Karjala ry:n jäsenet saavat yhdistyksen omilla kursseilla kurssimaksusta -10%.

Suodata kursseja (17 kpl)

Paikkakunta
Näytetään 17 tulos

JOENSUU

25.09.2021 klo 10:00

Hexagon-kori punomalla

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalin sekä kahvitarjoilun. Kurssilla opetellaan työstämään nauhamaista rottinkia ja punotaan siitä kaunis, moderni sisustuskori. Monikäyttöisessä korissa yhdistyvät 100% luonnonmateriaali ja perinteinen punontatekniikka. Koria voit valmistaa kahdessa eri koossa.

JOENSUU

28.09.2021 klo 17:00

Siimes-matto kutomalla

Kurssilla kudotaan Outi Santaniemen suunnittelema Taitoliiton Tekemisen iloa- malliston Siimes-matto. Kurssilla käydään läpi maton kudonnan työvaiheita ja suunnitellaan oma matto mallin ohjeistuksen mukaan. Osallistuja kutoo maton kangaspuilla oman suunnitelmansa pohjalta erikseen sovittuna aikana. Kurssihintaan sisältyy kolme kudontapäivää. Mattoloimi ja muut käytettävät materiaalit maksetaan käytön mukaan.

JOENSUU

02.10.2021 klo 10:00

Lasten trikoopaita ompelemalla

Kurssimaksu sisältää ohjauksen, kaavat ja ompelutarvikkeet sekä kahvitarjoilun. Trikoopaita on mukava käyttövaate lapsen arkeen. Kankaan voit ostaa Taito Shop Joensuun Maiccola Pop Up-kangasmyynnistä. Kankaat ovat helppohoitoisia ja miellyttäviä joustavia trikoita ja joustocollegeja. Halutessasi voit ottaa omat koneet mukaan. Paita valmistetaan valmiilla kaavalla.

JOENSUU

05.10.2021 klo 17:00

Hyrrä- ja pyörrelampunvarjostin

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalin sekä kahvitarjoilun. Tule tekemään Tiia Erosen suunnittelema Taitojärjestön Tekemisen iloa -malliston upea varjostin, joka sopii kattovalaisimeksi. Hyrrä ja Pyörre valaisimet luovat ympärilleen kauniin valon ja varjon leikin. Varjostimet punotaan valmiisiin kehikkoihin paperinauhalla, joka on ekologinen ja rento materiaali. Työ ei vaadi erityistä pohjataitoa, vain jonkin verran kärsivällisyyttä ja sorminäppäryyttä.

ILOMANTSI

09.10.2021 klo 10:00

Pieni seinätekstiili tuftausneula - Eli punch needle -tekniikalla

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalin sekä kahvitarjoilun. Maailmalla sydämiä valloittanut punch needle -eli tuftaustekniikka on helppo tapa valmistaa lenkkinurkkaista tai aivan sileää pintaa. Kurssilla tutustutaan neulan käyttöön kirjontakehykseen sopivan työn muodossa. Tuftausneulan voit lunastaa itsellesi erilliseen hintaan.

JOENSUU

09.10.2021 klo 10:00

Lettipanta kinnasneulalla

Kurssimaksu sisältää kahden päivän (9.10. ja 16.10.) opetuksen ja materiaalin sekä kahvitarjoilut. Kurssilla opetellaan kinnasneulatekniikkaa ja valmistetaan lettipanta kinnasneulalla villalangasta. Kinnasneulan voit lunastaa itsellesi erilliseen hintaan.

JOENSUU

12.10.2021 klo 17:00

Kotimetsä-tyynynpäälliset tuftaamalla

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalin sekä kahvitarjoilun. Kurssilla valmistetaan Karoliina Erkinjuntin suunnittelema Taitoliiton Tekemisen iloa malliston 50x50 kokoinen sisustustyyny tuftaamalla eli punch needle tekniikalla. Tyynyyn ommellaan vetoketju tai napit ja tyynyn takakappale valmistetaan laadukkaasta villakankaasta. Tuftausneulan voit lunastaa itsellesi erilliseen hintaan.

JOENSUU

30.10.2021 klo 10:00

Makraweave-seinätekstiili

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalin sekä kahvitarjoilun. Kurssilla valmistetaan upea seinätekstiili makrameesolmuja ja kehyskudontaa yhdistellen.

JOENSUU

02.11.2021 klo 17:00

Miniryijy ommellen

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalin sekä kahvitarjoilun. Kurssilla perehdytään ryijyn ompelutekniikkaan ja aloitetaan valmistamaan Tiia Erosen Taito-lehdelle suunnittelemaa Vuoristo-ryijyä (koko 25 x 30 cm).

JOENSUU

09.11.2021 klo 17:00

Saippuan valmistus

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalin sekä kahvitarjoilun. Tule valmistamaan luonnonmukaisesti laadukasta palasaippuaa öljyistä, rasvasta ja lipeästä. Valmista vaikkapa suolasaippuaa tai oma palashampoo. Kurssin aikana ehdit valmistamaan myös lahjarasiat saippuapaloille. Kurssilaista kohden valmistuu n. 10 palasaippuaa ja voit valita neljästä erityyppisestä saippuasta.

JOENSUU

13.11.2021 klo 10:00

Hexagon-kori punomalla 2

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalin sekä kahvitarjoilun. Kurssilla opetellaan työstämään nauhamaista rottinkia ja punotaan siitä kaunis, moderni sisustuskori. Monikäyttöisessä korissa yhdistyvät 100% luonnonmateriaali ja perinteinen punontatekniikka. Koria voit valmistaa kahdessa eri koossa.

ILOMANTSI

13.11.2021 klo 10:00

Makrameetöitä aloittelijoille

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalin sekä kahvitarjoilun. Kurssilla valmistetaan pieniä makrameetöitä ja harjoitellaan makrameesolmeilun perusteita. Kurssityönä toteutetaan amppeli tai pieni seinätekstiili.

JOENSUU

20.11.2021 klo 10:00

Kudotaan huivi matkakangaspuilla

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalit 45 x 250 cm huiviin sekä kahvitarjoilun. Tule tutustumaan kevyiden matkakangaspuiden mahdollisuuksiin. Pääset nauttimaan kutomisen ilosta ja saat valmiiksi takuulämpimän villahuivin suomalaisesta lampaanvillasta. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, haluatko huivisi pohjaksi tumman vai vaalean langan. Väri-ilotteluun päästään käsiksi kutoessa!

JOENSUU

30.11.2021 klo 17:00

Paperipitsityöt

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalit sekä kahvitarjoilun. Metallilangasta ja pellavapaperista valmistetaan herkän pitsisiä töitä, jotka valaistaan LED-valojen avulla kodin tunnelmanluojaksi. Voit valita mm. tähden, kranssin, mökin tai sydänkoristeen. Led-valot myydään erikseen.

JOENSUU

07.12.2021 klo 17:00

Kynttilä jouluksi

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalin sekä kahvitarjoilun. Kynttilät tuovat tunnelmaa pimeään aikaan. Kurssilla valetaan kynttilöitä jouluksi.

ILOMANTSI

11.12.2021 klo 10:00

Himmeli kurssi

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalin sekä kahvitarjoilun. Perinteinen himmelitekniikka on suosittua uusien materiaalien myötä. Kurssilla valmistetaan himmeli lasi- tai muovipilleistä.

JOENSUU

14.12.2021 klo 17:00

Ruokohimmeli

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalin sekä kahvitarjoilun. Perinteinen himmelitekniikka on suosittua uusien materiaalien myötä. Ajattoman ruokohimmelin materiaali on ekologista järviruokoa. Ruokohimmeli hehkuu kullan lailla ja on ekologinen vaihtoehto kodin sisustukseen.

Taitobussi - kiertävä käsityöneuvonta

Taitobussi tarjoaa asiakasläheistä kurssipalvelua Pohjois-Karjalan alueella. Kurssia varten tarvitaan vain viisi osallistujaa ja Taitobussin käsityöneuvoja tulee luoksenne ohjaamaan sen. Kurssipaikaksi sopii kylä- tai seurojentalo tai vaikka oma kotisi. Taitobussin kurssien hinnat ovat samat kuin Taitokeskuksissamme. Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä teille sopiva kurssi.

Taitobussit ovat kiertäneet ympäri Pohjois-Karjalaa syksystä 2010 alkaen. Paikkakunnat ja paikat Taitobussin "pysäkeistä" löydät täältä.

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit edullisesti käyttöösi!

Ostoskoriin 0