Kurssit

 

Järjestämme monenlaisia kädentaitokursseja kaikissa taitokeskuksissamme. Kurssit ovat kaikille avoimia ja täynnä tekemisen iloa, hyvää seuraa ja arjesta irtautumista. Järjestämme kursseja sekä fyysisesti paikan päällä että verkossa. Kurssikohtaisen infon löydät klikkaamalla kurssi-ilmoitusta. Osa kursseistamme toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa. Kurssikohtaiset infon löydät verkkokaupan puolelta.

 

 

Kursseille voit ilmoittautua verkkokaupassa, sähköpostitse, puhelimitse tai käymällä Taitokeskuksessa. Ilmoittauduthan kursseille viimeistään viikko ennen kurssipäivää, ilmoittautuminen on sitova. Jos et pääse kurssille, voit perua maksutta ilmoittautumisen kaksi päivää ennen kurssia. Maksuvälineenä käyvät verkkokaupan kaikki maksutavat sekä Edenred-virike, ePassi, Tyky+ ja Smartum.

Taito Pohjois-Karjala ry:n jäsenet saavat yhdistyksen omilla kursseilla kurssimaksusta -10%.

Suodata kursseja (14 kpl)

Paikkakunta
Näytetään 14 tulos

ILOMANTSI

11.12.2021 klo 10:00

Himmeli kurssi

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalin sekä kahvitarjoilun. Perinteinen himmelitekniikka on suosittua uusien materiaalien myötä. Kurssilla valmistetaan himmeli lasi- tai muovipilleistä.

JOENSUU

14.12.2021 klo 17:00

Ruokohimmeli

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalin sekä kahvitarjoilun. Perinteinen himmelitekniikka on suosittua uusien materiaalien myötä. Ajattoman ruokohimmelin materiaali on ekologista järviruokoa. Ruokohimmeli hehkuu kullan lailla ja on ekologinen vaihtoehto kodin sisustukseen.

JOENSUU

25.01.2022 klo 17:00

Värjäyksen lumoa mikrovärjäyksellä

Kurssimaksu sisältää opetuksen, materiaalit, sekä kahvitarjoilun. Mikrovärjäys on helppoa, nopeaa ja hauskaa. Leikittele väreillä ja saat persoonalliset langat juuri sinulle. Kurssilla värjätään villalankaa mikrovärjäystekniikalla.

JOENSUU

01.02.2022 klo 17:00

Lämmittävä kauluri neulomalla

Kurssimaksu sisältää opetuksen sekä kahvitarjoilun. Kurssilla neulotaan lämmin ja ihana kauluri. Voit valita mallin kolmesta eri vaihtoehdosta. Voit käyttää lankoina myös Värjäyksen lumoa -mikrovärjäyskurssilla värjättyjä lankoja.

LIEKSA

01.02.2022 klo 17:00

Makrameetöitä aloittelijoille

Kurssimaksu sisältää opetuksen, materiaalit ja kahvitarjoilun. Kurssilla harjoitellaan makrameesolmeilun perusteita ja valmistetaan pieni makrameetyö. Kurssityönä toteutetaan amppeli tai pieni seinätekstiili. Kurssi sopii aloittelijoille.

JOENSUU

08.02.2022 klo 17:00

Makrameetöitä aloittelijoille

Kurssimaksu sisältää opetuksen, materiaalit ja kahvitarjoilun. Kurssilla harjoitellaan makrameesolmeilun perusteita ja valmistetaan pieni makrameetyö. Kurssityönä toteutetaan amppeli tai pieni seinätekstiili. Kurssi sopii aloittelijoille.

LIEKSA

08.02.2022 klo 17:00

Tuftausneula- eli punch needle -tekniikka

Kurssimaksu sisältää opetuksen, materiaalit ja kahvitarjoilun. Maailmalla sydämiä valloittanut punch needle- eli tuftausneulatekniikka on helppo tapa valmistaa lenkkinukkaista tai aivan sileää pintaa. Kurssilla tutustutaan neulan käyttöön kirjontakehykseen sopivan työn muodossa. Tuftausneulan voit lunastaa itsellesi erilliseen hintaan.

ILOMANTSI

12.02.2022 klo 10:00

Makrameekurssi

Kurssimaksu sisältää opetuksen, materiaalit ja kahvitarjoilun. Kurssilla valmistetaan pieniä makrameetöitä ja harjoitellaan makrameesolmeilun perusteita. Kurssityönä toteutetaan amppeli tai pieni seinätekstiili.

JOENSUU

12.02.2022 klo 10:00

Palmikkopanta kinnasneulalla

Kurssimaksu sisältää opetuksen, materiaalit sekä kahvitarjoilun. Kurssilla opetellaan kinnasneulatekniikkaa ja valmistetaan palmikkopanta kinnasneulalla villalangasta. Kinnasneulan voit lunastaa itsellesi erilliseen hintaan.

JOENSUU

15.02.2022 klo 17:00

Karjalanruusu, pieni seinätekstiili tuftaamalla

Kurssimaksu sisältää opetuksen, materiaalit ja kahvitarjoilun. Maailmalla sydämiä valloittanut punch needle - eli tuftausneulatekniikka on helppo tapa valmistaa lenkkinukkaista tai aivan sileää pintaa. Kurssilla tutustutaan neulan käyttöön ja valmistetaan Outi Santaniemen suunnittelema Karjalanruusu-seinätekstiili. Tuftausneulan voit lunastaa itsellesi erilliseen hintaan.

JOENSUU

22.02.2022 klo 17:00

Siimes-matto kutomalla

Kurssilla kudotaan Outi Santaniemen suunnittelema Taitoliiton Tekemisen iloa -malliston Siimes-matto. Kurssilla käydään läpi maton kudonnan työvaiheita ja suunnitellaan oma matto mallin ohjeistuksen mukaan. Osallistuja kutoo maton kangaspuilla oman suunnitelmansa pohjalta erikseen sovittuna aikana. Kurssihinta sisältää kolme kudontapäivää. Mattoloimi ja muut käytettävät materiaalit maksetaan käytön mukaan.

JOENSUU

01.03.2022 klo 17:00

Kotimetsä-tyynynpäällinen tuftaamalla

Kurssimaksu sisältää opetuksen, materiaalit ja kahvitarjoilun. Kurssilla valmistetaan Karoliina Erkinjuntin suunnittelema Taitoliiton Tekemisen iloa malliston 50 x 50 kokoinen sisustustyyny tuftaamalla, eli punch needle -tekniikalla. Tyynyyn ommellaan vetoketju tai napit ja tyynyn takakappale valmistetaan laadukkaasta villakankaasta. Tuftausneulan voit lunastaa itsellesi erilliseen hintaan.

ILOMANTSI

12.03.2022 klo 10:00

Miniryijy ommellen

Kurssimaksu sisältää opetuksen, materiaalit ja kahvituksen. Kurssilla perehdytään ryijyn ompelutekniikkaan ja aloitetaan Tiia Erosen Taito-lehdelle suunnittelemaa Vuoristoryijyä (koko 25 x 30 cm).

LIEKSA

29.03.2022 klo 10:00

Hexagon-kori punomalla

Kurssimaksu sisältää opetuksen ja materiaalit sekä kahvitarjoilun. Kurssilla opetellaan työstämään nauhamaista rottinkia ja punotaan siitä kaunis, moderni sisustuskori. Monikäyttöisessä korissa yhdistyvät sataprosenttinen luonnonmateriaali ja perinteinen punontatekniikka. Valittavana kaksi eri korikokoa. Huom. Kurssi on hinnoiteltu keskikokoisen korin mukaan. Jos valitset tehdä ison korin, voit maksaa ylimenevän osuuden kurssin alussa. Keskikokoinen kori on 54€ ja iso kori 68€.

Taitobussi - kiertävä käsityöneuvonta

Taitobussi tarjoaa asiakasläheistä kurssipalvelua Pohjois-Karjalan alueella. Kurssia varten tarvitaan vain viisi osallistujaa ja Taitobussin käsityöneuvoja tulee luoksenne ohjaamaan sen. Kurssipaikaksi sopii kylä- tai seurojentalo tai vaikka oma kotisi. Taitobussin kurssien hinnat ovat samat kuin Taitokeskuksissamme. Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä teille sopiva kurssi.

Taitobussit ovat kiertäneet ympäri Pohjois-Karjalaa syksystä 2010 alkaen. Paikkakunnat ja paikat Taitobussin "pysäkeistä" löydät täältä.

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit edullisesti käyttöösi!

Ostoskoriin 0