Kurssit

 

Järjestämme monenlaisia kädentaitokursseja kaikissa taitokeskuksissamme. Kurssit ovat kaikille avoimia ja täynnä tekemisen iloa, hyvää seuraa ja arjesta irtautumista. Järjestämme kursseja sekä fyysisesti paikan päällä että verkossa. Kurssikohtaisen infon löydät klikkaamalla kurssi-ilmoitusta. Osa kursseistamme toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa. Kurssikohtaiset infot löydät myös verkkokaupan puolelta.

Kurssit ja paljon muuta innostavaa löydät Onni elää käsityössä -lehdestämme, jonka verkkoversion pääset lukemaan tästä:

 

Ei haittaa, vaikket olisi harrastanut käsitöitä aiemmin - koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa! Kursseissa on valinnanvaraa niin vasta-alkajille kuin taitajille.

 

Kursseille voit ilmoittautua verkkokaupassa, sähköpostitse, puhelimitse tai käymällä Taitokeskuksessa. Ilmoittauduthan kursseille viimeistään viikko ennen kurssipäivää, ilmoittautuminen on sitova. Jos et pääse kurssille, voit perua maksutta ilmoittautumisen kaksi päivää ennen kurssia. Maksuvälineenä käyvät verkkokaupan kaikki maksutavat. Sen lisäksi maksutapana käy Edenred-virike, Eazybreak, ePassi, Tyky+ ja Smartum, joilla voit maksaa tulemalla paikan päälle Joensuun Taitokeskukseen. 

Taito Pohjois-Karjala ry:n jäsenet saavat yhdistyksen omilla kursseilla kurssimaksusta -10%.

Suodata kursseja (14 kpl)

Paikkakunta
Näytetään 14 tulos

JOENSUU

30.03.2023 klo 17:00

Kehräyskerho

Kehräyskerhossa opetellaan karstaamaan käsin ja karstamyllyllä sekä kehräämään värttinällä ja rukilla käyttäen erilaisia villoja ja kuituja. Kerhomaksu 12 € tai yhdistyksen Kästyöpassilla (90 €) kahdeksan kertaa maksutta. Ilmoittauduthan Taitokeskuksessa, jos sinulla on Kästyöpassi.

JOENSUU

01.04.2023 klo 10:00

Saippuan valmistus 3

Tule valmistamaan luonnonmukaisesti laadukasta palasaippuaa öljyistä, rasvasta ja lipeästä. Valmista vaikkapa hoitava käsisaippua tai kuoriva suihkusaippua. Kurssin aikana ehdit valmistamaan myös lahjarasiat saippuapaloille. Kurssilaista kohden valmistuu n. 10 palasaippuaa ja voit valita neljästä erityyppisestä saippuasta. Kurssimaksu 42 € sisältää opetuksen, materiaalit ja kahvitarjoilun.

JOENSUU

04.04.2023 klo 17:00

Kassi virkkaamalla

Kurssilla virkataan kuviovirkkauksella ryhdikäs kesäkassi, jossa kulkee tavarat mukana niin rannalla kuin kaupungissa. Kurssi sopii jo hieman virkkausta osaaville. Kurssimaksu 46 € sisältää opetuksen, materiaalit sekä kahvitarjoilun.

JOENSUU

05.04.2023 klo 17:00

Neulekerho: Palmikkopanta

Neulekerhossa neulotaan vaihtuvin teemoin neuleita ja opetellaan erilaisia tekniikoita. Tämän kerran aiheena on palmikkoneuleinen panta. Kerhomaksu 12 € + materiaalit käytön mukaan. Kerhoon yhdistyksen Kästyöpassilla (90 € / vuosi) 8 kertaa maksutta. Ilmoittauduthan Taitokeskukseen, jos sinulla on Kästyöpassi.

JOENSUU

12.04.2023 klo 17:00

Neulekerho: Pikselivirkkaus

Neulekerhossa neulotaan vaihtuvin teemoin neuleita ja opetellaan erilaisia tekniikoita. Tämän kerran aiheena on pikselivirkkaus. Kerhomaksu 12 € + materiaalit käytön mukaan. Kerhoon yhdistyksen Kästyöpassilla (90 € / vuosi) 8 kertaa maksutta. Ilmoittauduthan Taitokeskukseen, jos sinulla on Kästyöpassi.

JOENSUU

20.04.2023 klo 17:00

Kehräyskerho

Kehräyskerhossa opetellaan karstaamaan käsin ja karstamyllyllä sekä kehräämään värttinällä ja rukilla käyttäen erilaisia villoja ja kuituja. Kerhomaksu 12 € tai yhdistyksen Kästyöpassilla (90 €) kahdeksan kertaa maksutta. Ilmoittauduthan Taitokeskuksessa, jos sinulla on Kästyöpassi.

JOENSUU

22.04.2023 klo 10:00

Hyllykkö makrameetekniikalla

Kevään ihana sisustushyllykkö sopii pieneenkin tilaan ja hyllylle voit nostaa vaikkapa kukkia. Kurssilla valmistetaan pieni hyllykkö makrameetekniikalla puuvillanyöristä ja laudasta. Kurssimaksu 57 € sisältää opetuksen, materiaalit ja kahvitarjoilun.

JOENSUU

25.04.2023 klo 17:00

Kesäiset espadrillot ompelemalla

Kurssilla opetellaan valmistamaan keveät kesäkengät puuvillakankaasta ommellen juuttipohjiin. Ompeluun käytetään sekä ompelukonetta että käsin ompelua. Kurssille ilmoittautuessa ilmoita myös oma kengänkokosi. Kurssimaksu 45€ sisältää opetuksen, materiaalit sekä kahvitarjoilun.

JOENSUU

05.05.2023 klo 17:00

Kesämekko ompelemalla

Kurssilla valmistetaan kesän mukavin mekko puuvilla- tai pellavakankaasta. Halutessasi voit ottaa oman ompelukoneen mukaan. Mekko valmistetaan valmiilla kaavoilla. Kankaan kukin kurssilainen ostaa itse. Kurssimaksu 62 € sisältää opetuksen, kaavan, ompelutarvikkeet sekä kahvitarjoilun. Kurssi on kaksipäiväinen.

JOENSUU

16.05.2023 klo 17:00

Festaritoppi virkkaamalla 2

Kurssilla virkataan puuvillalangasta toppi, kuumia kesäpäiviä ja kuumaakin kuumempia tapahtumia varten. Kurssi sopii jo hieman virkkausta osaaville. Kurssimaksu 50 € sisältää opetuksen, materiaalit sekä kahvitarjoilun.

JOENSUU

06.06.2023 klo 10:00

Kesä käsillä -käsityöleiri 7-10-vuotiaille

Käsityöleirillä kokeillaan, keksitään ja riemuitaan yhdessä tekemisen meiningissä. Pääset kokeilemaan monia eri materiaaleja ja käsityötekniikoita. Leiripäivät: ti-pe 6.-9.6. klo 10-14. Leirimaksu: käsityöleiri 58 € + materiaalit 40 €.

JOENSUU

13.06.2023 klo 10:00

Kesä käsillä -käsityöleiri 10-14-vuotiaille

Käsityöleirillä kokeillaan, keksitään ja riemuitaan yhdessä tekemisen meiningissä. Pääset kokeilemaan monia eri materiaaleja ja käsityötekniikoita. Leiripäivät: ti-pe 13.-16.6. klo 10-14. Leirimaksu: käsityöleiri 58 € + materiaalit 40 €.

JOENSUU

19.06.2023 klo 10:00

Kudontaleiri 7-15-vuotiaille

Kudontaleirillä suunnitellaan ja kudotaan oma matto tai liina sekä riemuitaan kangaspuiden paukkeessa. Leiripäivät: ma-to 19.-22.6. klo 10-14. Leirimaksu: kudontaleiri 58 € + materiaalit 45 €.

JOENSUU

30.06.2023 klo 17:00

Kasvivärjäyskurssi

Kurssilla värjätään tuoreista kasveista saatavilla väreillä villalankaa. Värjäykseen tarvittavat kasvit jokainen kerää itse myöhemmin annettujen ohjeiden mukaan. Kurssimaksu 60 € sisältää opetuksen, materiaalit ja kahvitarjoilun. Kurssi on kaksipäiväinen.

Taitobussi - kiertävä käsityöneuvonta

Taitobussi tarjoaa asiakasläheistä kurssipalvelua Pohjois-Karjalan alueella. Kurssia varten tarvitaan vain viisi osallistujaa ja Taitobussin käsityöneuvoja tulee luoksenne ohjaamaan sen. Kurssipaikaksi sopii kylä- tai seurojentalo tai vaikka oma kotisi. Taitobussin kurssien hinnat ovat samat kuin Taitokeskuksissamme. Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä teille sopiva kurssi.

Taitobussit ovat kiertäneet ympäri Pohjois-Karjalaa syksystä 2010 alkaen. Paikkakunnat ja paikat Taitobussin "pysäkeistä" löydät täältä.

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit edullisesti käyttöösi!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0