Taidon ja käsityön viikko 9.-13. huhtikuuta

27.03.2024

Taitoliitto ja taitoyhdistykset eri puolilla Suomea viettävät jälleen perinteistä Taidon ja käsityön viikkoa huhtikuussa. Teemaviikko käynnistyy Taitokeskus Joensuussa tiistaina 9. huhtikuuta.

Viikon aikana Taitokeskus Joensuussa voi tutustua mm. vuoden käsityötekniikkaan, joka on korinpunonta.
Taitoliitto on valinnut Vuoden käsityötekniikan nyt jo kahdeksannen kerran. Läpi historian ihmisillä on ollut tarve säilyttää, kuljettaa ja kantaa materiaaleja ja korin punominen on yksi vanhimpia käsityötekniikoita. Maailmanlaajuisesti taidot ja tekniikat ovat hyvin saman tyyppisiä, mutta tekniikoita on sovellettu paikallisiin materiaaleihin ja tarpeisiin sopiviksi.

Korinpunonta on monipuolinen tekniikka, johon voi hyödyntää kotimaisia luonnonmateriaaleja aina heinistä pajuun ja oksiin, tuoheen kaislaan ja päreeseen. Punontaan voi käyttää myös kierrätystekstiilejä, sillä ommellen punotut korit ovat hyvää jatkokäyttöä vaikkapa kuluneille farkuille. 

Taidon ja käsityön viikolla Taitokeskus Joensuussa esitellään punomiseen liittyviä tekniikoita. Työpajoissa on mahdollista myös tulla itse kokeilemaan punontaa erilaisilla materiaaleilla.

 

Ilmoittaudu ilmaisiin työpajoihin tästä!

Pieni kori paperinauhasta 

ti 9. huhtikuuta klo 10-14

ke 10. huhtikuuta klo 12-16

Pannunalunen tai lasinalunen kierrätyshuovasta

to 11. huhtikuuta klo 12-16

pe 12 huhtikuuta klo 10-14

Pieni punottu sydän

la 13. huhtikuuta klo 10-15

Rottinkia, kaislaa vai paperinarua? Taitokeskuksessa voi koko Taidon ja käsityön viikon ajan osallistua kilpailuun, jossa voi yrittää tunnistaa valmiiksi punottujen korien materiaaleja. Osallistuneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja.

Tervetuloa!

IMG_20240326_135731__01.jpg

 

ULKOILUTA VILLAPAITAA LAUANTAINA 13. HUHTIKUUTA

Taidon ja käsityön viikko huipentuu Ulkoiluta villapaitaa -päivään lauantaina 13. huhtikuuta. Tule nauttimaan Taitokorttelin tunnelmasta ja ihanasta päivästä villapaita päälläsi!

Ne, jotka eivät pääse Taitokortteliin ulkoiluttamaan rakkaimpia ja tärkeimpiä villapaitojaan, voivat jakaa kuvansa Taitokorttelin Facebook-sivun julkaisun yhteydessä. Missä villapaidat liikkuvat tuona keväisenä lauantaina, ja millaisia ovat tarinat villapaitojen takana? Villapaitakuvansa jakaneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja. Nyt on lupa olla ylpeä omasta villapaidasta, olipa se sitten itse tehty tai vaikkapa mummin, kummin tai ystävän tekemä!

Taito Pohjois-Karjala ry:n ideoimaa Ulkoiluta villapaitaa -päivää vietettiin ensimmäistä kertaa kaksi vuotta sitten. Se keräsi kymmenittäin upeita villapaitakuvia Taitokorttelin Facebook-sivulle, myös maakunnan ulkopuolelta.

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0