Syksy liidättää Taitokortteliin monenlaisia, värikkäitä tapahtumia

 

Langan Virtaa 2023

Perjantaina 27.10. ja lauantaina 28.10. Langan Virtaa -käsityöalan tapahtuma valtaa Taitokorttelin. Tapahtuma sananmukaisesti kietoutuu langan ympärille. Syksyn uusimmat langat, käsityötekniikat ja käsityöohjeet esitellään Taitokeskus Joensuussa. Taitokorttelin yrittäjiltä saat paljon erilaisia ideoita ja vinkkejä syksyyn. PopUp -yritykset esittelevät toimintaansa Kauppakammarissa ja käytävillä.

Luvassa on huikean hyviä lankatarjouksia, Onnen käsityöt - työpaja, tekstiilien huoltoa sekä paljon muuta. Kuitukeijun lankapuodista löydät monet syksyn uutuuslangat huovutusteemaan. Neulo ja huovuta itsellesi tai lähimmäisellesi lapaset tai tossut, joilla pärjäät syksyn viiletessä kohti talvea. Juurevista neulemalleistaan tunnettu MinskuKnits eli Minna Hele on myös paikalla tutustuttamassa meitä ekologisin happovärein värjättyihin Lempo-lankoihin, jotka tuovat makeat värimaisemat osaksi arkeamme. Tamperelainen lankakauppa Nurja reissaa ensimmäistä kertaa tänne meille Itä-Suomeen. Neulojan karkkikauppana tunnettu liike tutustuttaa meidät uniikkeihin käsin värjättyihin lankoihin.

Tapahtumassa mukana on Unicef, Maima Kinnunen sekä Taitokorttelin yritykset ovat avoinna ja palvelevat tapahtumassa. Etenkin Taitokeskus Joensuun ja Kuitukeijun lankapuodin langat sekä kädentaidontarvikkeet ovat hyvin edustettuina. Kauppaneuvoksen kahvila tarjoaa tunnelmalliset tilat lounastaa tai kahvitella herkuilla sekä lepuuttaa jalkoja tapahtuman lomassa.

Tapahtuman järjestää Taito Pohjois-Karjala ry ja tukemassa on myös Joensuun kaupunki.

Tapahtuma järjestetään Taitokorttelin normaalein aukioloajoin pe 10-17 ja la 10-15. Heittäydy mukaan kanssamme Langan Virtaan 27.10.-28.10.2023!

 

Katso tunnelmavideo vuoden 2021 Langan Virtaa -tapahtumasta.

 

Nenäpäivä neulomalla

Nenäpäivää Taitokorttelissa kuin koko Suomessa vietetään 10.11.2023. Tee varpaita lämmittävä hyvä teko ja osallistu neulontahaasteeseen! Nenäpäivää vietetään, jotta jokaisella maailman lapsella olisi mahdollisuus hyvään ja turvattuun elämään. Iloinen kampanja kutsuu vuosittain suomalaiset mukaan tukemaan maailman kaikista heikoimmassa asemassa olevia lapsia. Nenäpäivän vietto perustuu ajatukseen, että jaettu huumori auttaa käsittelemään vaikeitakin asioita ja hauskanpito antaa ihmiselle mahdollisuuden tulla yhteen tekemään maailmasta parempaa. Nenäpäivän merkeissä hyväntekeväisyys saa olla hauskaa ja nostattaa hymyn huulille. 

Pilkkua, raitaa, koukeroita ja kuvioita! Nenäpäivän nimikkosukat voivat olla tekijänsä näköiset ja mielikuvitusta saa käyttää. Nenäpäivän yhteydessä tehtävä neulominen on jo perinne. Vuosien aikana Nenäsukkien avulla on kerätty rahaa hyväntekeväisyyteen ympäri Suomea.

Tänä vuonna tamperelaisen neulelankatuottajan, Taito Pirkanmaa Oy:n tuotesuunnittelija Minna Ahonen on suunnitellut iloiset ja värikkäät Nenäsukat, joiden varsia koristavat Neniä muistuttavat ihanat ja iloiset pampulat.

Hae tulostettu sukkien ohje Taitokeskus Joensuusta tai Taito Shop Joensuusta, Taitokorttelista tai osta 6,90 maksava digiohje Taito Pirkanmaan tai Taito Shopin verkkokaupasta. Tuotto ohjeesta lahjoitetaan Nenäpäivä-säätiölle.

 

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0