Annan albumi - kauppaneuvos Mustosen tyttären tarina (Sirpa Sulopuisto)

38,00 €

Annan albumi (Sirpa Sulopuisto)

Joensuun historia saa täydennystä Anna Bamfordin (1866-1947) muistelmien myötä. On harvinaista, että näin laaja aineisto paljastuu melkeinpä sattumalta. Saamme seurata kauppaneuvos A.J. Mustosen Anna-tyttären omin sanoin kertomaa elämäntarinaa. Kirjassa on myös runsaasti ihania vanhoja valokuvia, jotka auttavat sukeltamaan Annan aikaan. 

Annan lapsuus aina isän kuolemaan saakka oli huoletonta aikaa, sitten alkoi kuohuva nuoruus. Anna avioitui englantilaisen insinöörin, Thomas Bamfordin kanssa ja perheeseen syntyi kuusi lasta. Utran sahojen lopettaminen pakotti perheen muuttamaan ensin Helsinkiin ja sitten Englantiin, mistä Anna palasi 1920-luvulla Suomeen. Muutto vielä kerran Englantiin oli edessä toisen maailmansodan alussa. Vuonna 2011 sukulaiset toivat Annan tuhkat Joensuun hautausmaalle Mustosen sukuhautaan.                                    

Anna muistelee kirjassa elämäänsä Suomessa ja Englannissa. Sirpa Sulopuisto on kääntänyt Annan englanniksi ja ruotsiksi kirjoittamat muistelmat suomen kielelle. Aineisto on säilynyt pääosin Annan sukulaisen, professori Dennis Bamfordin hallussa.

Kirjan tiedot:

Käännökset ja muut tekstit: FM Sirpa Sulopuisto

Ulkoasu: Graafikko Leea Wasenius

Kustantaja: Sirpan Tarinapuisto, ISBN: 978-952-94-6031-1

Kirjan laajuus: 210 x 250 mm, 200 sivua, kovakantinen

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0