Pipopäivät 8.-13.1. ja Käsityölauantai 20.1.

03.01.2024

Pipopäivät 8.-13.1. ja Käsityölauantai 20.1.

 

Tammikuussa iloitaan itse tehdyistä pipoista ja myssyistä, sillä Taitokorttelissa vietetään viime vuodelta tuttuja Pipopäiviä viikolla 2 eli 8. tammikuuta alkaen. Viikon aikana voi esitellä ihan itse tekemää myssyä tai vaikkapa äidin, mummin, kummin tai ystävän tekemää pipoa. Viikko huipentuu Esittele piposi –päivään la 13.1. Taitokorttelin Facebookissa.

Pipopäivien mainos

 

Esittele piposi - päivä 13.1.

Julkaisemme Taitokorttelin Facebook-sivulla pipojen esittelyyn tarkoitetun julkaisun 13. tammikuuta, johon kuka tahansa voi osallistua. Pipojen esittelyyn osallistutaan julkaisemalla kuva omasta piposta tai myssystä Taitokorttelin Facebook-julkaisun kommenttikenttään ja kertomalla pipon taustoja tai tarinaa. Kaikki Facebook-julkaisussa piponsa esitelleet pääsevät osallistumaan Taitokeskus Joensuun järjestämään arvontaan.

Pipopäivät näkyvät Taitokorttelissa koko viikon ajan 8.-13. tammikuuta. Taitokorttelin putiikeissa on pipoihin ja myssyihin liittyviä upeita tuotteita esillä sekä huikeita lankatarjouksia. Taitokeskus Joensuusta löytyy upeita tarvikepaketteja ohjeiden ja lankojen kera oman pipon tai myssyn neulomiseen. 

Nyt saa luvan kanssa olla sisätiloissakin pipo tai myssy päässä, upeasta pään lämmittäjästä ylpeyttä tuntien - ainakin Taitokorttelissa!

Korinpunontaa

 

Käsityölauantai esittelee vuoden 2024 käsityötekniikan

 

Käsityölauantaita vietetään 20.1.2024 klo 10–15.

Käsityölauantaina esittelyssä on vuoden käsityötekniikka, joka on korinpunonta.
Taitoliitto valitsi Vuoden käsityötekniikan nyt jo kahdeksannen kerran. Läpi historian ihmisillä on ollut tarve säilyttää, kuljettaa ja kantaa materiaaleja ja korin punominen on yksi vanhimpia käsityötekniikoita. Maailmanlaajuisesti taidot ja tekniikat ovat hyvin saman tyyppisiä, mutta tekniikoita on sovellettu paikallisiin materiaaleihin ja tarpeisiin sopiviksi.

Korinpunonta on monipuolinen tekniikka, johon voi hyödyntää kotimaisia luonnonmateriaaleja aina heinistä pajuun ja oksiin, tuoheen kaislaan ja päreeseen. Punontaan voi käyttää myös kierrätystekstiilejä, sillä ommellen punotut korit ovat hyvää jatkokäyttöä vaikkapa kuluneille farkuille. 

Käsityölauantaina Taitokeskus Joensuussa esitellään korin punomiseen liittyviä tekniikoita. Työpajassa on mahdollista myös tulla itse kokeilemaan korinpunontaa.

Tervetuloa!

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0