Joe Vintage -teema antaa inspiraatiota Taitokorttelin yrittäjille

25.05.2023

Lähestyvä Joe Vintage 2023 -tapahtuma kiehtoo teemana Taitokorttelin yrittäjiä. Menneen ajan nostalgia kutkuttaa mielikuvitusta ja saa luovan mielen inspiroitumaan. Tuloksena on niin taidetta kuin käsitöitä.

Matelin lahja-aittaan on ompelimossa valmistumassa vintagehenkisiä mekkoja, toppeja ja hameita sekä niihin sopivia koruja, kertoo yrittäjä Raili Tikka. Lisäksi valikoimassa on lasten vaatteita, kuten otsikkokuvassa olevia mekkoja. Niiden mallit ovat suvun perintöä 1950-luvulta.

- Näistä lasten perinnevaatteista alkoi oma vaatteiden ja muitten tuotteiden suunnittelutyöni jo lähes 30 vuotta sitten. Pellavasta ja puolipellavasta ommellut lastenvaatteet ovat vuosien aikana löytäneet tiensä lasten vuosikuviin ja monenlaisiksi juhla-asuiksi, Tikka sanoo.

Mokomia Lifestyle -putiikin yrittäjä Mia Turunen puolestaan kertoo, että esimerkiksi 60- ja 70-lukujen musiikki on aina viehättänyt häntä, samoin noiden ja aiempien vuosikymmenten värit ja esineet. 

- On ihanaa katsoa ihmisiä, jotka pukeutuvat pin up -tyyliin ja uskaltavat viedä tyylin niin pitkälle kuin mahdollista kampausta ja meikkiä myöten. Tyyli kiinnostaa minua tavattomasti, Turunen kertoo.

Kiinnostus purkautuu Turusen kohdalla maalaustaiteena. Syntyneitä maalauksia on esillä ja myytävänä Mokomia Lifestyle -putiikin kupeessa, niin sanotulla Taitokorttelin lyhyellä käytävällä. 

- Mielelläni otan vastaan myös tilaustöitä, maalaan asiakkaan antamasta teemasta, Turunen vinkkaa.

Aiku Ihana -putiikin käsityöyrittäjä Mervi Patronen suunnitteli ja valmisti viime kesänä tilaustyönä kellohelmoja rakastavalle asiakkaalleen oman keinukaverin, keinuvan poninhäntäisen keramiikkatytön kellomekossa. Joe Vintage -tapahtumapäiväksi putiikkiin on tulossa muutama kellohelmainen keinuja lisää. 

- Mahtaisivatko nämä tekemäni pikkulaukut muuten olla tyyliin sopivia, Mervi Patronen tuumailee.

 

KuituKeijun lankapuodissa intohimoinen käsityöläinen Tuija Kinnunen puolestaan jutteli taannoin asiakkaan kanssa juhlapukeutumisesta. Kun juhla-asuksi on valittu vaikkapa hihaton kellomekko, se saattaisi vaatia jotain lämmikkeeksi hartioille ja käsivarsille? Jotain kevyttä ja kaunista, tyyliin sopivaa?

- Yhtenä ideana tuli sitten mieleen tällainen keeppi-tyylinen ratkaisu, keveästä ja hieman kiiltävästä langasta tehty yhtenäinen hartiahuivi, jonka voi somistaa rintaneulalla, Kinnunen esittelee. 

Ratkaisu oli ilmeisen sopiva, sillä ensimmäisen malliksi tekemänsä keepin hän myi asiakkaalle saman tien juuri juhlamekon kanssa käytettäväksi. 

Sukkela neuloja Tuija Kinnunen sai myös inspiraation tehdä hyvin istuvan kesäisen neuleen, jonka hän arvelee sopivan upeasti fiftarityyliin kello- tai kynähameen tai vaikkapa vajaamittaisten housujen kanssa.

Taito Shopissa nostalgiset teemat näkyvät mm. onnittelukorteissa sekä peltirasioissa. Rasioissa voi säilyttää näppärästi monenlaista tavaraa, pienet rasiat ovat täynnä karamelleja jo valmiiksi.

 

Sisustuskauppa Sarustiikka on putiikkina jo luonnostaan vintagetunnelmaa täynnä; punaisen tiilitalon suojissa valkoiset, rapatut seinät ja kuluneet kivilattiat luovat merkillisen eläväisen tunnelman menneestä maailmasta. Hyllyt ja pöydät ovat täynnä esineitä, jotka viehättävät monia tästä sisustustyylistä innostuneita. Putiikin ulkopuolella on lisäksi pieni vintagetori, kertoo yrittäjä Pirkko Burman.

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0