Joe Vintage 2023 toi kesän lämmön ja ilon Joen kaupunkiin

12.06.2023

Taito Pohjois-Karjala ry:n järjestämä Joe Vintage 2023 -tapahtuma valloitti ennakkolupauksensa mukaisesti yleisön lauantaina 10. kesäkuuta. Viileän aamun jälkeen pilvet kaikkosivat Joensuun kaupungin yltä ja tapahtuma saatiin viettää aurinkoisessa ja lämpöisessä säässä. 

- Viime kesänä tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa, silloin yleisömääräksi arvioitiin noin 8000. Nyt väkeä oli liikkeellä heti aamusta lähtien enemmän, lisäksi esimerkiksi autonäyttely- ja harrasteparkkialue oli isompi. Kävijämäärä oli siis selvästi viime kesäistä suurempi, pohtii yhdistyksen markkinointi- ja kulttuurituottaja Sarah Laukkanen.

PIN UP SISKO -KISAN FINAALIN VOITTAJA HEINÄVEDELTÄ

Joe Vintage -lavalla käytiin päivän kuluessa Pin Up Sisko 2023 -kilpailun finaali vintage- ja haastattelukierroksineen. Kilpailun voitti niin tuomariston kuin yleisönkin suosikki Miss Lily Lorraine eli Tiia Smura Heinävedeltä. Hän hurmasi vastustamattoman aidolla vintagetyylillä ja -olemuksellaan.

- Vintage on minulle elämäntapa, joka näkyy arjessani parhaiten 40-luvun tyylisuunnalla sekä vanhojen tavaroiden keräilyharrastuksena. Pin Up Sisko -titteli merkitsee minulle paljon, onhan se tunnustus ja arvostus vintagekulttuurin edistämiseksi omalla persoonallani, Miss Lily Lorraine pohti kilpailun jälkeen.

 

NÄYTTELY- JA HARRASTEAUTOT KIINNOSTIVAT

Hot Rodders Polvijärvi ry järjesti osana tapahtumaa autonäyttelyn ja harrasteautoparkin Taitokorttelin viereisellä Elielinkujalla ja puistoalueella. Harrasteautoparkki täyttyi ajoittain kokonaan ja näyttelyautot kiinnostivat kaiken ikäisiä. 

- Autonäyttely sujui mallikkaasti ja ihmiset löysivät sen runsaslukuisasti. Elielinkuja toimi erittäin hyvin harrasteparkkina tapahtuman kupeessa ja sielläkin oli esillä komeata kalustoa koko päivän, kertoo autokerhon puheenjohtaja Mika Rieppo.

Yleisö sai äänestää näyttelyautoista suosikkinsa. People's Choice -palkinnon eli yleisön suosikki -tittelin voitti Jouni Räsäsen Chrysler Imperial Crown vuosimallia 1960.

 

Myyntikojuissa ja -teltoissa oli nähtävänä ja myytävänä mm. vintagevaatteita ja -esineitä, käsintehtyjä koruja sekä paikallisten kädentaitajien tuotteita. Pari myyjää oli tullut kauempaakin, mm. vaatekauppa Dressy Mikkelistä ja Lusikkaenkeli Tampereelta. Lisäksi kävijöitä kiinnostivat Taitokorttelin omat putiikit ja tietysti Kauppaneuvoksen kahvilan herkut.

Taitokeskus Joensuun työpajassa tehtiin yleisön voimin hius- ja asustekukkia niin ahkerasti, että innokkaita parveili pajan ympärillä melkein jonoksi asti.

 

Esiintymislavalla viihdyttäneet Pääesiintyjät-orkesteri sekä Pate Friman & The Rebellion saivat yleisöön liikettä, tanssiaskelissa kellohelmat heiluivat niin kuin niiden kesäpäivänä pitääkin.

Joe Vintage 2023 -tapahtumaa kiiteltiin kaikin puolin onnistuneeksi, hyväntuuliseksi ja monipuoliseksi.

Taito Pohjois-Karjala ry yhteistyökumppaneineen kiittää kaikkia kävijöitä, esiintyjiä ja mukana olleita!

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0