Joe Vintage 2023 -päivästä on tulossa Joensuuhun autoväen karkkipäivä

16.05.2023

Joe Vintage 2023 -päivästä näyttäisi tulevan Joensuussa varsinainen autoväen karkkipäivä. Tapahtuman yhteydessä järjestetään viime kesän tapaan autonäyttely, johon Hot Rodders Polvijärvi ry parhaillaan valikoi näyttelykalustoa.

- Erikoisia, huomiota herättäviä, sellaisia, joita ei joka päivä katukuvassa pääse näkemään, sanoo autokerhon puheenjohtaja Mika Rieppo.

Ensisijaisesti näyttelyautoja ollaan valitsemassa kerhon omien harrastajien parista, mutta muutkin voivat ilmoittaa Riepolle, mikäli se oma auto sattuisi olemaan kuvatun lainen. Kaikkiaan mukaan valitaan viitisenkymmentä autoa Pohjoisen Rantapuiston alueelle. Näyttelyautoihin liittyvät tiedustelut voi lähettää suoraan Hot Rodderseille tästä linkistä

Varsinaisen näyttelyalueen lisäksi Joe Vintage 2023 -tapahtuman yhteydessä järjestetään harrasteautoparkki osittain Elielinkujan alueella sekä kaupungintalon takana olevalla pysäköintialueella. Sekä harrasteparkki että autonäyttely ovat avoinna klo 10–16.

​​

 

Tapahtuman päätyttyä klo 16 alkaen vuorossa on Vintage Cruising, jonka järjestää joensuulainen Mambo’s Garage.

- Cruising starttaa heti tapahtuman jälkeen Elielinkujalta. Ajamme parin tunnin cruisingin Joensuun ympäristössä. Takapenkkiläisille on luvassa leikkimielinen kilpailu, jonka voittajat palkitaan iltabileissä ravintola Kolumbuksessa. Tarkemmat ohjeet karttoineen ja taukopaikkoineen jaetaan lähtöpisteessä, kertoo Mambo’s Garagen Harri Vaakanainen.

Iltajuhlissa esiintyy Pate Friman & The Rebellion, joka nähdään myös jo aiemmin päivällä Taitokorttelin Joe Vintage -lavalla.

​​​​​​

 

Autoharrastajien innostuminen tässä mittakaavassa Joe Vintage 2023 -tapahtumasta ilahduttaa Taito Pohjois-Karjala ry:n markkinointi- ja kulttuurituottaja Sarah Laukkasta.

- Hieno juttu, kerta kaikkiaan! Autojen entisöiminen ja kunnostaminen jos mikä on käsityötä, eli siinä mielessä teema sopii tähän yhteyteen kuin nakutettu. Autojen tekniikka, verhoilut, maalipinnat – vaatii taitoa ja omistautumista sekä kädentaitoja, Laukkanen perustelee.

Tapahtumajärjestäjien tietoon on tullut, että kaupungissa on Joe Vintage -päivänä eli lauantaina 10. kesäkuuta muitakin autoharrastajien kokoontumisia.

- Näyttää siltä, että ainakin autopiireissä Joe Vintage on otettu uutena tapahtumana hyvin vastaan jo viime kesänä. Pitkin talvea tuli kyselyjä, että onhan tapahtuma varmasti tulossa tänäkin kesänä. Kun lisäksi yhtä innoissaan ovat vintage- ja pin up -harrastajat sekä muutkin menneen ajan viehätyksestä kiinnostuneet, voidaan kai todeta, että tämänkaltaiselle koko perheen ilmaistapahtumalle on Joensuun seudulla ollut suorastaan tilaus olemassa. Onpa mahtavaa, että Taito Pohjois-Karjala ry on saanut olla tätä kaikkea rakentamassa, Laukkanen pohtii.

Taito Pohjois-Karjala ry järjestää Joe Vintage -tapahtuman nyt siis toista kertaa. Yhteiskumppaneina mukana ovat Hot Rodders Polvijärvi ry sekä Pin Up Siskot ry. Kaikille avoin koko perheen tapahtuma koetaan lauantaina 10. kesäkuuta klo 10–16.

Taitokorttelin alue täyttyy jälleen kellohelmoista, vintagevaatteista ja -esineistä, upeista autoista sekä mopedeista.  Samalla tapahtuma on huikea kunnianosoitus paitsi kädentaidoille ja käsityökulttuurille, myös kestävälle kuluttamiselle ja kierrättämiselle.

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0