Joe Vintage 2022 -huuma viriää jo Taitokorttelissa

07.06.2022

Joe Vintage 2022 -viikko alkaa näkyä ja tuoda tunnelmaa Taitokortteliin. Mustosen talon aulassa on jo esillä kouluaikojen käsitöitä esittelevä näyttely. Kouluissa tehtiin esimerkiksi 1950-luvulla käytännönläheisiä töitä, kuten essuja ja tyynyliinoja. Ne myös nimikoitiin ja kirjottiin kauniisti.

Myös Taitokorttelin putiikeissa teema on herättänyt innostusta. Esimerkiksi Matelin Lahja-aitassa on viime viikkoina ommeltu kellomekkoja tyllialushameineen 60-luvun hengessä.

- Minulla oli tämän mallinen mekko. Hanna-tätini ommella surautti mekot hetkessä, hän oli koko kylän ompelija, yrittäjä Raili Tikka muistelee ja esittelee juuri valmistunutta, valkoista pallokuvioista mekkoa. 

Kellomekkoja ja -hameita on myytävänä myös Wannabe-vaateliikkeen pop up -myymälässä Mustosen talossa. Kangasalla kotipaikkaansa pitävän vaateliikkeen myymälä on avoinna Joe Vintage -tapahtumapäivään saakka eli lauantaihin 11. kesäkuuta.

Sisustuskauppa Sarustiikassa on myös kaiveltu esille nostalgiaa henkiviä tavaroita kuten emaliastioita.

- Vasullinen vintagejuttuja alkaen 2 markkaa, hymyilee yrittäjä Pirkko Burman.

Vintage-henkisiä koruja on tarjolla useammassakin Taitokorttelin putiikissa. Esimerkiksi Mokomia Lifestyle -myymälässä koruja on valittavana moneen makuun, samoin Taito Shopissa punaisessa tiilitalossa. 

KuituKeijun Lankapuodin yrittäjä Tuija Kinnunen arvelee, että lauantaille luvattu aurinkoinen sää saa monet kaipaamaan kaunista hattua suojaksi paahteelta. 

- Eikös tällainen olkihattu sovi tyyliin ihan oivallisesti, Tuija ehdottaa.

Lue lisää Joe Vintage 2022 -tapahtumasta täällä.

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0