Huippumyssy 2023 -voittaja lunasti palkintonsa: "Kilo lankaa on aika paljon!"

26.01.2023

 

Huippumyssy 2023 -kilpailun tulos selvisi Käsityölauantaina 21. tammikuuta, kun kaikki kilpailussa annetut yleisöäänet laskettiin. Kilpailu käytiin Taitokorttelin Facebook-sivulla, mutta ääniä pääsi antamaan kuudelle finalistille myös Instagramissa. Eniten ääniä sai joensuulaisen Aila Toivasen suunnittelema ja toteuttama vaaleanpunainen unelma.

 

- Pinkin ja glitterin ystävänä neuloin tämän "mansikkapehmiksen" itselleni, Aila Toivanen kertoo.

Kilpailussa finalistit valinnut liperiläinen kirjailija Tuomas Lius kuvaili myssyä myös jäätelöksi.

- Tuo mieleen mansikkajäätelön eli välitön hyvän mielen tuottaja. Vaaleanpunainen toimii värinä erittäin hyvin valkoista vasten ja uskallaan väittää, että istuisi erittäin hyvin myös tuuheapartaisen ja mustatalvitakkisen uroon kaljuun päähän, kirjailija muotoili valintaperusteluissaan.

 

 

PALKINNOKSI KILO ELLI-MERINOVILLALANKAA

Aila Toivanen kävi lunastamassa palkintonsa Taitokeskus Joensuun Elli-merinovillalankojen valikoimasta. Paikalla oli myös Tuomas Lius. Kaksikko juttelin lankojen valitsemisen äärellä paitsi voittajapiposta myös neulomisesta, josta kirjailijalla ei omien sanojensa mukaan ole mitään käsitystä.

Aila Toivanen kertoo olevansa innokas neuloja. Peruspipon tekemiseen häneltä kuluu parisen tuntia.Voitokas myssy syntyi sekin varsin nopeasti ja pikaisesta ideasta. Vaaleanpunaisen värin ystävä ei löytänyt kaupoista mieleistään pipoa ja päätti tehdä sellaisen itse. 

- Niin se on kirjailijallakin, pitää kirjoittaa sellaisia tarinoita, joita itsekin haluaisi lukea, pohti Tuomas Lius luovan tekemisen filosofiaa.

Aila Toivaselta meni tovi palkintolankoja valitessa, sillä lankaa oli palkintona kokonainen kilo eli kaksikymmentä kerää. 

- On se melkoinen määrä! Pitää ruveta miettimään, mitä langoista nyt sitten tekisi, Toivanen tuumaili langat sylissään.

 

Kaikkiaan kilpailussa oli mukana 33 myssyä, joista kirjailija Tuomas Lius valitsi kuusi finalistia. Niistä yleisö sai äänestää suosikkinsa. Kiitokset kaikille osallistujille ja äänestäjille!

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0