TAITO POHJOIS-KARJALA RY YLPEÄNÄ ESITTÄÄ:

JOE VINTAGE 2023!

 

Viime kesänä yleisön ihastuttanut Joe Vintage -tapahtuma koetaan jälleen Joensuun Taitokorttelissa. Kaikille avoin koko perheen tapahtuma järjestetään lauantaina 10. kesäkuuta klo 10–16.

Taitokorttelin alue täyttyy taas kellohelmoista, vintagevaatteista ja -esineistä, upeista autoista sekä menneitten vuosikymmenten viehätyksestä.  Samalla tapahtuma on huikea kunnianosoitus paitsi kädentaidoille ja käsityökulttuurille, myös kestävälle kuluttamiselle ja kierrättämiselle.

 

Tapahtumassa tuodaan esille vanhojen käsityötekniikoiden tarpeellisuutta nykyajassa, samoin sitä, miten vanhat käsityöammatit muuntuvat nykyaikaan. Suutareita, verhoilijoita ja kutojia tarvitaan edelleen. Esimerkiksi museoautojen entisöinti vaatii niin taitavan verhoilijan kuin maalarinkin.

Tapahtumassa järjestettävien Taitokeskuksen työpajojen kautta vanhat tekniikat ja niiden hyödyntäminen modernisti tulevat havainnollisesti esille. Aineettomasta kulttuuriperinnöstä tulee aidosti elävää ja merkityksellistä niin lapsille kuin aikuisille.

 

Mukana tapahtuman järjestelyissä ovat Pin Up Siskot ry sekä Hot Rodders Polvijärvi ry. Osana tapahtumapäivää Taitokorttelin lavalla käydään Pin Up Sisko 2023 -vintagemallikilpailu. Polvijärveläinen autokerho puolestaan järjestää upeiden autojen näyttelyn Pohjoisen Rantapuiston alueella. Nähtävänä on entisöityjä ja palkittuja menopelejä sekä museoautoja. Lisäksi MC Varatuluppa tuo Taitokortteliin vanhoja mopedeja.

Tapahtuman tunnelmaan upeasti sopivaa musiikkia tarjoilevat Pääesiintyjät-orkesteri sekä Pate Friman & The Rebellion. Tapahtumapäivän avaa maakuntajohtaja Markus Hirvonen ja päivän juontajana on toimittaja Nelli Hyttinen (MTV).

Lue lisää Taitokorttelin Uutisista!

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit edullisesti käyttöösi!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0